DISTRIBUIȚI
Delfi

Parlamentul lituanian a reînnoit marţi printr-un vot de încredere mandatul guvernului prim-ministrului Saulius Skvernelis, care a demisionat în iulie după alegerile prezidenţiale în ţară, potrivit agerpres.

Skvernelis şi cabinetul său şi-au prezentat demisia, aşa cum cere constituţia ţării, după ce noul preşedinte Gitanas Nauseda a fost învestit la 12 iulie. Nauseda l-a numit din nou pe Skvernelis, un moderat fără afiliere la un partid, care a fost premier de la sfârşitul anului 2016, aminteşte DPA.


Citește și : Premierul italian Giuseppe Conte a demisionat

Parlamentul Lituaniei, Seimul, a votat cu 75 pentru, contra 27 în favoarea reinstalării guvernului lui Skvernelis, care a candidat el însuşi la preşedinţie dar a fost eliminat în primul tur de scrutin în mai.

Noul guvern centrist este format din patru parteneri de coaliţie după ce „Acţiunea electorală a polonezilor în Lituania – Alianţa Familiilor Creştine” a convenit să se alăture celor trei partide anterioare în guvern.

Noua coaliţie a necesitat o remaniere a cabinetului, aducând trei noi figuri, inclusiv noul ministru de interne, Rita Tamasuniene, prima femeie în guvernul Skvernelis.

Citește și : Iranul nu ar fi trebuit să semneze acordul nuclear din 2015, declară un consilier al ayatollahului Khamenei