DISTRIBUIȚI

Parlamentul Iranului şi-a suspendat temporar activitatea luni, din cauza creşterii rapide a numărului de infecţii cu coronavirus şi de decese în ţară, relatează dpa, potrivit agerpres.

”Din cauza celui de-al patrulea val de cazuri de coronavirus şi a numărului crescut de infecţii, parlamentul se va închide, de asemenea, timp de două săptămâni”, a declarat Ahmad Amirabadi, un parlamentar.


Citește și : Finlanda şi-a redeschis cafenelele, barurile şi restaurantele

După ce Teheranul a fost declarat zonă roşie de către Ministerul Sănătăţii, astfel extrem de vulnerabil la infecţie, comitetul executiv al parlamentului a reacţionat imediat şi a ordonat închiderea temporară a legislativului, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit agenţiei de presă Tasnim.

În Iran, a fost raportat un număr record de cazuri de infectare de săptămâna trecută. Drept reacţie, au fost impuse măsuri stricte în întreaga ţară.

Numai în ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii a înregistrat din nou aproape 400 de decese şi peste 22.000 de noi infecţii.

Numărul total de decese cauzate de coronavirus în ţară a ajuns la peste 67.000 de la izbucnirea pandemiei, în februarie 2020. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus este aproape de 2,3 milioane.

Al patrulea val al coronavirusului provoacă blocaje în spitale şi campania de vaccinare în ţară rămâne foarte lentă.

Citește și : Trei alpinişti ruşi au fost salvaţi de pe Muntele Annapurna din Nepal

Din cauza crizei economice cauzate de sancţiunile SUA, Iranul nu este în măsură să importe suficiente vaccinuri.

Vaccinurile produse în ţară sunt încă în faza de testare. Campanii de vaccinare în masă pentru cei peste 83 de milioane de oameni care trăiesc în Iran nu sunt, prin urmare, planificate până la jumătatea lunii septembrie.