DISTRIBUIȚI
The Indian Express

Parlamentul indian a votat luni abrogarea celor trei legi ale controversatei reformei agricole, care au provocat proteste prelungite ale fermierilor, transmite dpa, potrivit agerpres.

Votul din parlament survine la începutul noii sesiuni legislative, după ce prim-ministrul Narendra Modi a anunţat suprinzător, la 19 noiembrie, că legile în cauză vor fi abrogate, dar a susţinut în continuare că ele au fost gândite în sprijinul micilor fermieri.


Citeşte şi: Preşedinta taiwaneză pledează pentru democraţie în faţa unei delegaţii din ţările baltice – Black News

Legea de abrogare a fost adoptată de ambele camere, a declarat ministrul pentru afaceri parlamentare, Pralhad Joshi, deşi opoziţia a protestat, cerând o dezbatere pe acest subiect.

Noua lege va fi, cel mai probabil, promulgată de preşedintele Indiei, Ram Nath Kovind, în cursul serii.

Grupuri de fermieri protestau din noiembrie 2020 pentru a cere retragerea celor trei legi despre care guvernul afirma că sunt necesare pentru modernizarea sectorului agricol.

Legile, votate în septembrie 2020, erau menite să flexibilizeze reglementările privind depozitarea şi comercializarea producţiilor agricole. Fermierii se tem însă că ele vor favoriza marile corporaţii şi îi vor lăsa la mâna pieţei libere.

Citeşte şi: Bogății imense se află sub apele îngheţate ale Rusiei – Black News

Liderii fermierilor au salutat decizia de anulare a legilor, dar au spus că vor continua mişcarea până când le vor fi satisfăcute şi alte cereri, printre care garantarea unui preţ minim pentru producţia recoltată şi despăgubirea familiilor celor în jur de 700 de agricultori care au murit în timpul protestelor.

Agricultura şi sectoarele conexe constituie principala sursă de venit în India, de care sunt dependente circa 70% din gospodăriile rurale.