DISTRIBUIȚI
Yachting Pages

Camera inferioară a Parlamentului francez a respins două moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, depuse pe fondul unui scandal politic ce a fost cauzat de un fost colaborator al președintelui Emmanuel Macron, relatează site-ul postului France 24, potrivit mediafax.

Moțiunile, care aveau nevoie de 289 de voturi pentru a fi aprobate, au fost depuse de formațiunea politică Republicanii și de deputați ai opoziției. Prima a înregistrat 143 de voturi „pentru”, în timp ce a doua a primit doar 74 de voturi.


Citeşte şi: Trump s-a răzgândit în privinţa Chinei şi măreşte taxa pe importuri

Guvernul francez a început să fie aspru criticat după ce cotidianul Le Monde a difuzat imagini în care Alexandre Benalla, care a fost responsabil cu securitatea lui Emmanuel Macron în timpul campaniei prezidențiale, agresa fizic un protestatar.

Administrația prezidențială a fost acuzată că ar fi încercat să mușamalizeze scandalul și că nu a luat măsuri împotriva comportamentului violent al lui Benalla.

Citeşte şi: Un avion cu 100 de oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Mexic – VIDEO

„Este o problemă care ține de transparență, onoare și integritate. De aceea, în numele Republicanilor, cer sancționarea Guvernului”, a declarat Christian Jacob, un deputat francez.

Andre Chassaigne, care conduce reprezentanții Partidului Comunist în cadrul Adunării Naționale, a acuzat Guvernul că a mințit și a afirmat că Macron este responsabil pentru criza politică.