DISTRIBUIȚI
nytimes.com

Adunarea Naţională a Franţei votat luni seara crearea unei pedepse de „detenţie la domiciliu sub supraveghere electronică”, în cadrul unei noi serii de pedepse prevăzute de proiectul legii justiţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

În prezent, plasarea sub supraveghere electronică este o simplă modalitate a controlului judiciar al persoanelor înaintea procesului lor sau al unei pedepse cu închisoarea.


Citește și : Trump doreşte pedeapsa cu închisoarea pentru fostul său avocat Michael Cohen

Noua pedeapsă autonomă a „arestului la domiciliu sub supraveghere electronică” va putea fi i impusă pentru o infracţiune în locul închisorii pentru o perioadă cuprinsă între 15 zile şi şase luni.

Persoanei condamnate i se va permite să părăsească locuinţa numai pentru perioada strict necesară exercitării unei activităţi profesionale sau a unui tratament, a participării la viaţa de familie sau a oricărui proiect de integrare. În caz de nerespectare, judecătorul executoriu al pedepsei poate limita autorizările de absenţă sau poate ordona executarea pedepsei cu închisoarea pe durata rămasă a executării sentinţei.

Citeşte şi: Franța va avea un parchet naţional antiterorist

„Judecătorul va putea să se pronunţe mai uşor” pentru această plasare sub supraveghere electronică, potrivit ministrului francez al Justiţiei, Nicole Belloubet.