DISTRIBUIȚI
Reuters

Parlamentul European va vota acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) în ianuarie sau februarie, a declarat duminică preşedintele legislativului european, Antonio Tajani, citat de EFE, scrie Agerpres.

”Acordul va ajunge în plen în decembrie. Parlamentul European va vota o rezoluţie în decembrie şi, probabil, în ianuarie sau cel mai târziu în februarie ne vom pronunţa prin vot asupra acordului, dacă majoritatea este de acord”, a explicat Tajani, înainte ca liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene să aprobe duminică în cadrul unui summit extraordinar acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra.


Citește și : Inundaţii în Irak – 21 de victime în 48 de ore

Omul politic italian a calificat acordul privind Brexit-ul drept ”bun (…) pentru ambele părţi, pentru Uniunea Europeană şi pentru Marea Britanie”. Întrebat dacă nu se teme că parlamentul britanic va respinge textul, Tajani a spus că preferă să fie optimist. ”Sper să fie un vot pentru în parlamentul britanic”, a adăugat el.