DISTRIBUIȚI

Premierul britanic Theresa May i-a informat marţi pe principalii miniştri din cabinetul său că parlamentul de la Londra nu va vota săptămâna aceasta asupra unei versiuni revizuite a acordului pentru Brexit, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Biroul prim-ministrului a explicat că May are nevoie de mai mult timp pentru negocieri cu Uniunea Europeană.


Citește și: Ungaria își vinde toată flota de avioane MiG-29

May încearcă să modifice acordul la care a ajuns cu UE anul trecut şi care a fost respins de parlamentari cu o majoritate covârşitoare, din cauza îngrijorării privind viitorul frontierei dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

„Ea a spus că este clar că încheierea acestor discuţii cu UE va necesita ceva mai mult timp, de aceea nu vom propune un vot semnificativ săptămâna aceasta”, a spus o purtătoare de cuvânt, după şedinţa săptămânală a cabinetului.

Premierul şi-a exprimat speranţa că se va putea ajunge la o formă a acordului de retragere a Regatului Unit din UE care să întrunească sprijinul parlamentului. Într-o scrisoare trimisă parlamentarilor pentru actualizarea informaţiilor despre negocierile cu Uniunea Europeană, ea a repetat că modul în care se poate realiza acest obiectiv nu este o uniune vamală, aşa cum a fost propusă de Partidul Laburist, de opoziţie.

Citește și: Incendiu devastator într-un hotel din India. Cel puțin 17 oameni au murit! – FOTO/VIDEO

„Discuţiile sunt într-o fază crucială şi acum trebuie doar să ne stăpânim emoţiile pentru a obţine schimbările cerute de această Cameră (Camera Comunelor din Parlamentul Regatului Unit – n. red.) şi pentru a realiza Brexit-ul la timp”, a arătat Theresa May. „Prin obţinerea schimbărilor necesare pentru backstop (aşa-numitul mecanism de siguranţă pentru evitarea controalelor la frontiera dintre Ulster şi Republica Irlanda – n. red.), prin protecţia şi întărirea drepturilor angajaţilor şi a măsurilor de mediu şi prin întărirea rolului parlamentului în următoarea fază a negocierilor, cred că putem ajunge la un acord pe care această Cameră să îl poată susţine”, a scris prim-ministrul.