DISTRIBUIȚI
The Wall Street Journal

Parlamentul bicameral din Bolivia a aprobat oficial marţi demisia lui Evo Morales prezentată în urmă cu mai bine de două luni de fostul şef de stat aflat în exil în Argentina, relatează AFP, potrivit agerpres.

După o sesiune agitată între parlamentarii Mişcării spre socialism (MAS), partidul lui Evo Morales, majoritar, şi opoziţie, Parlamentul a acceptat oficial demisia fostului preşedinte, cu o zi înainte de încheierea oficială a mandatului său, la 22 ianuarie.


Citeşte şi: ONU salută formarea noului guvern libanez

”În Adunarea naţională am acceptat demisia camaradului nostru Evo Morales şi a lui Alvaro Garcia (vicepreşedintele său). Respectăm Constituţia care prevede că cei care resping sau acceptă demisia sunt deputaţii şi senatorii”, a declarat presei deputatul Henry Cabrera, un influent membru al MAS.

Articolul 170 din Constituţie prevede încetarea funcţiilor preşedintelui în caz de deces sau ”de demisie prezentată Parlamentului”.

Citeşte şi: Senatul american adoptă regulile procesului de destituire a lui Trump

Fostul preşedinte Evo Morales şi-a revendicat victoria pentru un al patrulea mandat la alegerile la termen de la 20 octombrie anul trecut, dar suspiciunile de fraudă au dus la săptămâni de proteste violente care l-au forţat pe primul preşedinte indigen al ţării să demisioneze şi să plece în exil în Mexic şi apoi în Argentina.