DISTRIBUIȚI
viajejet.com

Parlamentul Austriei a aprobat joi seară un pachet de măsuri în valoare de 3,8 miliarde de euro care cuprinde, printre altele, reduceri de taxe şi majorări de pensii, cu doar o săptămână înainte de alegerile anticipate, transmite Bloomberg, potrivit agerpres.

Partidul conservator şi cel naţionalist, care au format fosta coaliţie condusă de Sebastian Kurz şi care s-a prăbuşit în luna mai a acestui an, au promovat o parte din reforma fiscală pe care o lansaseră înainte de colapsul coaliţiei. De asemenea, aproape toate partidele au susţinut o majorare a pensiilor începând din 2020, majorare care este de până la 3,6% pentru cele mai mici pensii.


Citește și : Nicolas Maduro va efectua curând o vizită în Rusia (Kremlin)

Ministrul de Finanţe, Eduard Mueller, un tehnocrat în guvernul interimar condus de cancelarul Brigitte Bierlein, a precizat că reducerile de taxe vor costa două miliarde de euro şi sunt incluse deja în planurile guvernului privind un buget echilibrat pentru anul viitor. În schimb, suma de 1,8 miliarde euro necesară pentru majorarea pensiilor şi pentru alte măsuri nu este inclusă în aceste planuri.

În Austria, pe data de 29 septembrie vor avea loc alegeri legislative anticipate, în urma scandalului „Ibizagate”, provocat de difuzarea unei înregistrări video compromiţătoare pentru partidul de extremă-dreapta FPOe, care a dus la demisia vicecancelarului şi la un vot de neîncredere împotriva lui Sebastian Kurz.

Citește și : Trump denunţă ca ‘ridicole’ acuzaţiile că ar fi avut o conversaţie ‘riscantă’ cu un lider străin

Alături de reduceri de taxe şi majorări de pensii, Parlamentul de la Viena a aprobat joi seara şi o taxă digitală, care constă într-un impozit de 5% din veniturile din publicitatea online pentru marile companii internaţionale, noi cerinţe în materie de raportare pentru platformele de sharing de genul Airbnb, pentru ca veniturile din chirii să fie taxate mai corect, precum şi o eliminare a scutirilor de la plata TVA pentru bunurile cu valoare mică provenite din ţările care nu sunt membre UE, o măsură ce vizează retalierii online din China.