DISTRIBUIȚI
tass

Camera superioară a parlamentului rus a anunţat senatorii marţi că sesiunea lor va continua după ora 15:00 GMT, o decizie neobişnuită şi care survine după ce ambele camere legislative ale Rusiei au votat mai devreme recunoaşterea formală a celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, relatează Reuters, potrivit agerpres

Încă nu este clar ce discută parlamentarii ruşi în această sesiune prelungită. Potrivit agenţiei Interfax, este pentru prima dată în ultimii ani când se ia o asemenea decizie.


Citește și : Putin recunoaşte indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei

Consiliul Federaţiei (Senatul) Rusiei şi Duma (Camera Deputaţilor) au ratificat mai devreme în unanimitate două tratate cu regiunile Doneţk şi Lugansk, care deschid calea trimiterii de trupe ruseşti în aceste provincii separatiste din estul Ucrainei. Tratatele mai prevăd, printre altele, semnarea de acorduri în diferite domenii, de la cel militar şi tehnico-ştiinţific până la cel social, precum şi susţinerea de către Rusia a sistemelor financiar-bancare din cele două provincii secesioniste.

Citește și : Putin: Ucraina este o colonie a SUA cu ‘un regim marionetă’

Un diplomat american a declarat că în aceste două provincii din Donbas sunt deja soldaţi ruşi în uniformă. În schimb, viceministrul de externe rus Andrei Rudenko a susţinut că Rusia nu intenţionează deocamdată să desfăşoare trupe acolo. ”Ajutorul militar este prevăzut în acord, dar să nu speculăm. Deocamdată, nu ne pregătim să desfăşurăm pe nimeni nicăieri”, a spus oficialul rus.