DISTRIBUIȚI
Getty

Peste 70 de parlamentari britanici şi-au exprimat opoziţia faţă de introducerea aşa-numitelor ‘paşapoarte de vaccinare’ pe care guvernul de la Londra le ia în considerare pentru a contribui la redeschiderea economiei în contextul ridicării graduale a restricţiilor impuse în contextul COVID-19, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Executivul britanic analizează propunerea ca accesul oamenilor în locuri aglomerate, precum baruri şi arene sportive, să fie condiţionat de dovada vaccinării anti-COVID-19, premierul Boris Johnson declarând că probabil un certificat va fi necesar pentru călătoriile internaţionale.


Vezi şi:Tren de pasageri DERAIAT în TUNEL! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO – Black News

Johnson a spus vineri că o combinaţie de factori de imunitate – dacă persoana respectivă a avut COVID-19, a fost vaccinată sau a fost testată negativ – ar spori încrederea mediului de afaceri.

Totuşi, perspectiva emiterii unor ‘paşapoarte de vaccinare’ a dus la sporirea îngrijorării în rândul opoziţiei, dar şi în interiorul Partidului Conservator.

Citeşte şi:Agenţia Medicamentului din Franţa RESPINGE Ivermectina pentru tratarea COVID-19 – Black News

”Ne opunem folosirii discriminatorii şi discordante a certificatului COVID în scopul negării accesului indivizilor la serviciile generale, afaceri sau locuri de muncă”, indică o declaraţie semnată de peste 70 de parlamentari britanici din întregul spectru politic.

Potrivit ‘foii de parcurs’ concepute de guvern, în cursul acestei luni barurile vor putea servi clienţii în spaţii deschise, alte restricţii urmând a fi ridicate la jumătatea lunii mai, înainte ca toate măsurile să fie ridicate la finalul lui iunie.