DISTRIBUIȚI
Zee News

Autoritatea din Marea Britanie care asigură controlul cheltuielilor legislativului a anunţat că a primit cereri de majorare a indemnizaţiilor acordate parlamentarilor, pentru care se invocă drept argument ‘creşterea volumului de muncă’ presupus de ieşirea ţării din Uniunea Europeană, transmite luni AFP, potrivit agerpres.

În raportul său anual, redactat pe baza unui chestionar adresat parlamentarilor şi asistenţilor lor, autoritatea IPSA menţionează că a primit ‘cereri în vederea majorării indemnizaţiilor deputaţilor destinate colaboratorilor lor, din cauza creşterii volumului de muncă legat de Brexit’.


Citește și : Peste 175 de foşti oficiali americani îl critică pe Trump pentru că i-a retras lui Brennan accesul la informaţii clasificate

Regulile actuale prevăd alocarea unei sume anuale de 150.950 de lire sterline (168.700 de euro) fiecărui parlamentar pentru remunerarea asistenţilor. Suma se ridică la 161.550 (180.600 de euro) în cazul deputaţilor din zona metropolitană Londra.

Fiecare parlamentar poate formula o cerere de majorare a acestei sume, aşa cum au procedat câteva sute dintre ei în 2016/2017.

‘Este esenţial ca IPSA să optimizeze utilizarea resurselor sale, pentru că suntem finanţaţi din banii contribuabililor. Cererile de finanţări suplimentare trebuie evaluate în funcţie de merite şi nu vor fi acordate decât în caz de necesitate evidentă’, a declarat preşedintele IPSA, Kevin Barron, citat de The Daily Telegraph.

Fostul director al Comitetului pentru normele vieţii publice, Alistair Graham, a atras atenţia că răspunsul la aceste cereri trebuie să evite ‘abuzurile’.

Citește și : Talibanii au eliberat 144 dintre pasagerii răpiţi în cursul dimineţii în nordul Afganistanului

‘Brexit-ul pare a fi un argument destul de comod pentru a creşte indemnizaţiile. IPSA trebuie să se arate foarte prudentă. Ar greşi dacă ar creşte automat acest buget în cazul în care există un risc ca banii să servească la creşterea veniturilor familiei’, a reacţionat el.

Conform unei numărători realizate de AFP, la data de 13 august a.c., 111 deputaţi din totalul de 650 aveau angajat un membru al propriei familii în calitate de colaborator.