DISTRIBUIȚI
AP

Mai multe parlamentare democrate din Congresul SUA vor fi îmbrăcate în negru la discursul preşedintelui Donald Trump, din 30 ianuarie, privind starea Uniunii, gest de solidaritate faţă de victimele abuzului şi hărţuirii de natură sexuală, transmite AFP.

Imitând o manifestare de acest tip desfăşurată duminică la gala de decernare a Globurilor de Aur, parlamentara democrată Jackie Speier şi-a invitat, pe Twitter, colegele, democrate şi republicane, să se îmbrace în negru, în semn de solidaritate cu victimele „Hollywoodului, din politică, armată, lumea universitară, etc”, potrivit agerpres .


Discursul anual al preşedintelui în faţa Congresului, în prime-time, este unul din reperele începutului de an în Statele Unite, o ocazie de care profită de obicei opoziţia pentru a transmite mesaje simbolice.

Citește și : ONU : Aproape 100.000 de persoane au fost strămutate din provincia siriană Idleb

Anul trecut, de exemplu, aproximativ 40 de parlamentare democrate s-au îmbrăcat în alb, culoare simbolizând apărarea drepturilor femeilor, în urma Marşului Femeilor, eveniment organizat după alegerea lui Donald Trump.