DISTRIBUIȚI
Carlos Ghosn

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a salutat miercuri eliberarea fostului director general al companiilor Nissan şi Renault, Carlos Ghosn, dintr-o închisoare din Japonia, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

„Carlos Ghosn a fost eliberat. Acesta este un cetățean francez. Va fi capabil să se apere mult mai ușor”, a declarat Le Maire.


Citeşte şi: Coreea de Nord reconstruieşte o bază de lansare a rachetelor

„Responsabilitatea mea ca ministru de Finanțe este să mă asigur că sute de mii de locuri de muncă din cadrul companiilor Renault și Renault-Nissan sunt protejate”, a adăugat oficialul francez.

Carlos Ghosn a fost eliberat miercuri în Japonia după mai mult de trei luni de arest, în schimbul unei cauțiuni de un miliard de yeni (circa 8,9 milioane de dolari). Condițiile de eliberare pe cauțiune sunt foarte stricte, printre acestea numărându-se și supravegherea video a locuinței sale. De asemenea, acesta nu are permisiunea să părăsească orașul Tokyo, să folosească internetul sau să trimită mesaje.

Citeşte şi: Miliardarul Michael Bloomberg renunţă să mai candideze la prezidenţialele din SUA

Conform presei, Carlos Ghosn este acuzat că nu a declarat compensaţii în valoare de 44 de milioane de dolari în ultimii cinci ani. Dar compania Nissan ar fi avut obligaţia de a raporta compensaţiile în documentele financiare publice. Nissan susţine că un alt membru al conducerii, americanul Greg Kelly, a coordonat planul de compensare.