DISTRIBUIȚI
Faxinfo

Ministerul francez al Apărării a transmis marţi că locaţiile sale turistice rămân deschise pentru vizitatorii ruşi, după ce confirmase mai devreme restricţii pentru accesul cetăţenilor ruşi în locaţii ale sale considerate sensibile, măsură în urma căreia două femei din Rusia au fost oprite la intrarea în castelul Vincennes.

Acest episod a survenit în urma ”aplicării fără discernământ” a regulii stabilite ”în februarie pentru toate instalaţiile militare”, a transmis marţi cabinetul ministrului francez al apărării, Sébastien Lecornu, potrivit AFP şi agerpres.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

”Este de la sine înţeles că (această regulă) nu poate fi aplicată în aceeaşi manieră pentru locaţiile strategice şi pentru cele care primesc public, precum muzeele”, a explicat acest cabinet.

Castelul de la Vincennes, dar şi Muzeul Aerului şi Spaţiului, Domul Invalizilor în regiunea pariziană, pot aşadar să primească turişti şi imigranţi ruşi, în schimb accesul acestora în ”clădirile strategice” este într-adevăr restrâns începând din februarie, când Rusia a atacat Ucraina, precizează Ministerul francez al Apărării.

În castelul Vincennes se află şi unul dintre centrele Serviciului Istoric al Apărării (SHD), ale cărui arhive sunt accesibile publicului în anumite condiţii.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

Două femei din Rusia care doreau să viziteze pe 28 iulie castelul Vincennes au fost oprite la intrare. Una dintre ele, o jurnalistă în vârstă de 31 de ani, a declarat pentru AFP că este contrariată de această interdicţie, mai ales că ea a plecat din Rusia tocmai pentru că se opunea războiului.

Întrebat despre măsura luată de Franţa, precum şi despre apelurile din Finlanda de sistare a emiterii vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a îndemnat marţi aceste ţări ”să-şi revină în fire”.