DISTRIBUIȚI

Mai multe monumente emblematice ale Parisului precum Arcul de Triumf, Pantheon-ul, Conciergerie şi Castelul Vincennes se vor redeschide luni, a informat Centrul pentru monumente naţionale (CMN), care le gestionează, potrivit AFP şi agerpres.

„După validarea planurilor lor de reluare a activităţii şi respectând cu stricteţe reglementările de sănătate, aceste monumente îşi vor puteaprimi vizitatorii în siguranţă”, se arată într-un comunicat.


Citește și : Trump autorizează sancţiuni economice împotriva personalului Curţii Penale Internaţionale

Duminică 21 iunie ar trebui să se redeschidă Bazilica Saint-Denis, din suburbiile pariziene, iar marţea următoare, Sainte-Chapelle, „sub rezerva finalizării lucrărilor în curs”.

Redeschiderea a peste 100 de muzee, situri şi monumente gestionate de CMN în toată Franţa este împărţită pe mai multe săptămâni de la începutul lunii iunie, după ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Nicio dată de redeschidere nu a fost anunţată încă pentru unul dintre cele mai vizitate situri CMN, Abaţia Mont Saint-Michel, deşi Mont Saint-Michel (stânca pe care se află aceasta), este deschis turiştilor.

Citește și : Cartea lui John Bolton urmează să apară la 23 iunie, în pofida unor încercări de a o opri ale Casei Albe

De asemenea, Centrul pentru monumente naţionale a anunţat că intenţionează să organizeze expoziţii estival şi spectacole nocturne. Programarea completă a acestora ar trebui făcută publică în curând.