DISTRIBUIȚI

Guvernul britanic trebuie să ofere mai multă claritate şi mai puţină ambiguitate privind Brexit-ul pentru reuşita negocierilor, a afirmat miercuri secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor din Franţa, Benjamin Griveaux, în cursul unei vizite la Londra, relatează Reuters, conform agerpres.

Întrebat în legătură cu impactul pe care l-ar avea un scenariu ‘no-deal Brexit’ (lipsa unui acord privind Brexit-ul – n.r.) asupra Franţei, Griveaux a declarat jurnaliştilor că acesta va fi resimţit de întreaga Europă, dar că va fi chiar şi mai rău pentru Marea Britanie.


‘Dacă va fi rău, va fi rău pentru toată lumea’, a spus el.

Citeşte şi: CHITARISTUL GOL şi-a câştigat momentul său de glorie în timpul protestelor din Paris – VIDEO

Griveaux, care l-a ajutat pe preşedintele Emmanuel Macron să creeze mişcarea politică ‘En Marche’ care l-a propulsat la putere în luna mai, face parte din cercul de apropiaţi ai preşedintelui francez în vârstă de 39 de ani.

El s-a aflat la Londra pentru a se întâlni cu directori de companii, în principal în domeniul serviciilor financiare, cu scopul de a-i convinge să-şi mute unele operaţiuni în Franţa după Brexit.

Griveaux a afirmat că este încrezător că Parisul, care a fost un centru financiar minor, cu mult sub nivelul Londrei, timp de decenii, va fi mai proeminent în viitor. ‘În cinci până la 10 ani, Parisul va fi primul centru financiar în Europa continentală’, a afirmat el. ‘Londra va rămâne cu siguranţă un centru financiar major şi important’, a adăugat oficialul francez.