DISTRIBUIȚI
valeursactuelles.com

Asociațiile chineze din Paris au anulat parada Lunar New Year din cauza epidemiei cu noul coronavirus, a anunțat duminică primarul orașului Anne Hidalgo, citată de site-ul agenției Reuters, scrie mediafax.

„M-am întâlnit cu comunitatea chineză din Paris. Sunt foarte îngrijorați și au decis să anuleze parada care era programată să aibă loc în această după-amiază în Place de la Republique. Chiar nu au dispoziția necesară să petreacă acum”, a declaratat Anne Hidalgo la radio Europa 1.


Citește și : Cercetătorii chinezi au izolat tulpina noului coronavirus şi încearcă să creeze un vaccin

Și orașul Bordeaux din sud-vestul Franței a anulat, sâmbătă, planurile pentru festivitățile Noului An Chinezesc pentru a reduce riscul infectării cu noul coronavirus și în semn de susținere față de victimile din China, a explicat primarul din Paris.

În acest moment au fost confirmate peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit datelor făcute publice duminică de autoritățile de la Beijing.

Citește și : HARTA PANDEMIEI CU CORONAVIRUS – Indică locurile cu cele mai multe cazuri confirmate

În Franța, trei persoane au fost infectate, toți cetățeni de naționalitate chineză. Doi sunt internați într-un spital din Paris, iar unul în Bordeaux.

De asemenea, Franța intenționează să își evacueze cetățenii din orașul Wuhan, închis după izbucnirea noului coronavirus, a relatat, sâmbătă, ziarul South China Morning Post, preluat de Reuters.