DISTRIBUIȚI
AFP

Câteva sute de migranţi aflaţi într-o tabără insalubră de la periferia Parisului au fost mutaţi marţi dimineaţă în mai multe şcoli şi hoteluri, în cadrul eforturilor autorităţilor franceze de limitare a răspândirii epidemiei COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres.

Migranţii aflaţi în tabăra de corturi ridicată pe un teren viran la Aubervilliers, la nord de Paris, provin în special din Africa subsahariană.


Citeşte şi: Autorităţile din Hubei ridică restricţiile de călătorie

Operaţiunea, anunţată în urmă cu câteva zile de către prefectul regiunii Ile-de-France, Michel Cadot, a început marţi în zori.

”Se acţionează din motive sanitare, sunt persoane care trăiesc în condiţii precare de igienă”, a explicat Anne-Claire Mialot, prefect delegat pentru egalitatea şanselor.

Citeşte şi: SUA taie ajutorul dat Afganistanului

Migranţii, care au fost mutaţi în mai multe şcoli şi hoteluri din regiunea pariziană, vor fi examinaţi de ONG-ul ‘Medici fără frontiere’ pentru a identifica eventuale cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Franţa se numără printre ţările europene cele mai afectate de COVID-19. Luni seara, bilanţul deceselor era de 860 – în creştere cu 186 faţă de ziua anterioară -, iar peste 2.000 de pacienţi se aflau la terapie intensivă.