DISTRIBUIȚI
Calabria News

Părinţii fostului şef al Guvernului italian au fost plasaţi în arest la domicliu în cadrul unei anchete de corupţie, a anunţat Matteo Renzi, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Tiziano Renzi şi Laura Bovoli sunt ţinte ale activităţii sale politice, a declarat luni, citat într-un comunicat, liderul Partidului Democrat.


Citește și: Trump dă un ultimatum armatei venezuelene: ‘Veți pierde totul!

”Oamenii care au citit dosarul mă asigură că nu au văzut niciodată o măsură atât de  absurdă şi disproporţiontă”, a declarat el.

”Dacă nu aş fi intrat în politică, familia mea nu ar fi intrat vreodată în toată această mocirlă”, a adăugat fostul preşedinte al Consiliului de Miniştri.

Potrivit unei surse judiciare, părinţii lui Renzi, ambii septuagenari, au fost inculpaţi cu privire la presupuse fapte de bancrută frauduloasă şi emitere de facturi false.

Citește și: Doi polițiști egipteni au fost uciși într-o excursie la Cairo

Poliţişti din cadrul Gărzii Financiare (Guardia di Finanza) s-au dus luni după-amiaza la domiciliul acestora, în Toscana, pentru a-i informa că au fost plasaţi în arest la domiciliu, potrivit altei surse judiciare.

Tiziano Renzi, şef de întreprindere şi un fost conducător local al Partidului Democrat Creştin – care nu mai există în prezent – se confruntă cu numeroase probleme judiciare după ce fiul său a devenit premier, în 2014, ceea ce furnizează ”muniţie” adversarilor lui Renzi, care a plecat de la putere în decembrie 2016.