DISTRIBUIȚI
DW

Părinţii lui Daniel Pearl au contestat la Curtea Supremă din Pakistan achitarea celor patru bărbaţi implicaţi în uciderea jurnalistului în 2002, relatează presa internaţională, scrie news.ro .

Pearl, care lucra pentru Wall Street Journal ca responsabil al biroului din Asia de Sud al jurnalului, a fost răpit şi decapitat în 2002, la Karachi (Pakistan).


Citește și : Coronavirus în Franța: 24.760 de decese în total

“Cerem dreptate nu doar pentru fiul nostru, ci şi pentru toţi prietenii noştri dragi din Pakistan, pentru ca ei să trăiască într-o societate fără violenţă şi teroare şi să îşi crească copiii în pace şi armonie”, a afirmat tatăl jurnalistului unis, Judea Pearl.

Faisal Siddiqi, avocatul familiei Pearrl, a spus că decizia de eliberare “a bărbaţilor implicaţi în uciderea lui Pearl este o eroare judiciară”.

Luna trecută, Înalta Curte din Sindh a anulat condamnarea la moarte a bărbatului considerat principalul vinovat de uciderea lui Daniel Pearl. Au fost achitaţi şi trei complici ai acestuia, care erau condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Citește și : Rata de contagiune cu noul coronavirus este sub 1 în Suedia

Cei patru ar fi trebuit să iasă din închisoare după decizia din 2 aprilie a instanţei, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Bărbaţii au fost rearestaţi în baza unei legi care le permite autorităţilor să reţină pe oricine considerat un pericol public.

Daniel Pearl a fost răpit la Karachi la 23 ianuarie 2002, iar o lună mai târziu consulatului SUA i-a fost predată o înregistrare video în care era prezentată decapitarea jurnalistului.