DISTRIBUIȚI
parisinfo.com

Parizienii vor trebui să mai aştepte până când se vor putea bucura de plimbări prin parcurile şi grădinile publice ale capitalei franceze, în pofida relaxării parţiale, începând de luni, a restricţiilor impuse în urmă cu aproape opt săptămâni pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, transmite marţi DPA, scrie agerpres.

Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, a dat un răspuns negativ solicitării primarului Anne Hidalgo de a le permite parizienilor accesul în parcuri şi grădini, într-unul din oraşele europene cel mai dens populate.


Citește și : Spania anunță o ușoară creștere a numărului de decese de coronavirus

‘Nu pentru că nu vrem ca oamenii să poată ieşi să respire aer curat, ci pentru că ar putea fi extrem de tentant, cu soarele pe care îl avem astăzi, să se strângă prea mulţi’, a explicat Olivier Veran la postul BFMTV.

În opinia sa, riscul este prea mare ca, în parcuri, oamenii să nu respecte limita de adunare în grupuri de maximum 10 şi să nu poată respecta regulile de igienă şi de distanţare socială.

Anne Hidalgo afirmase, într-un mesaj pe Twitter, că, date fiind ‘necesităţile parizienilor, pentru că Parisul este un oraş foarte dens’ populat, ar trebui să i se permită să redeschidă parcurile şi grădinile, unde oamenii să se poate plimba cu condiţia să poarte măşti.

Citește și : OMS remarcă ‘date potențial pozitive’ despre anumite tratamente anti-COVID-19

Disputa a survenit la câteva ore după ce ministrul de interne Christophe Castaner a dat ordin poliţiei din Paris să interzică consumul de alcool pe malurile Senei şi ale canalului Saint-Martin, după ce grupuri de tineri au luat cu asalt luni seară aceste zone, foarte populare pentru socializare pe vreme frumoasă, după relaxarea măsurilor de izolare.