DISTRIBUIȚI
Wildfire Today

Un incendiu izbucnit în sudul Floridei s-a extins spre rezervaţia naturală Everglades după ce a devastat 2.000 de acri (aproximativ 8 km pătraţi) de vegetaţie, fără să constituie încă un pericol pentru zonele populate, relatează duminică EFE, scrie Agerpres.

Potrivit Serviciului Forestier din Florida, focul, declanşat vineri după-amiază din cauze necunoscute, a continuat să avanseze sâmbătă spre vestul comitatului Broward, zi în care a mistuit circa 900 de acri (3,6 km pătraţi) suplimentari.


Citește și : Putin consideră că este „într-adevăr necesar” să aibă o „întâlnire adevărată” cu Trump

Imagini ale mass-media locale prezintă fumul şi flăcările degajate de incendiul care se extinde prin rezervaţia naturală Everglades şi ameninţă drumul interstatal 75, care străbate regiunea de la est la vest.

Parcul Naţional Everglades, înfiinţat în 1947 de Congresul american, este o amplă zonă mlăştinoasă cu un ecosistem delicat. Este vorba de cea mai mare rezervaţie naturală subtropicală din Statele Unite, conţinând 25% din terenul original al regiunii mlăştinoase din sud-vestul Floridei.

Autorităţile nu cunosc cauzele incendiului, dar au semnalat că în parcul Everglades utilizarea focului în activităţile de igienizare a terenurilor este permisă, cu excepţia regiunii din vecinătatea comitatului Monroe.

Citește și : Ucraina înăspreşte securitatea la porturi şi centralele nucleare, în urma conflictului cu Rusia