DISTRIBUIȚI
Swissinfo

Parchetul federal elveţian a anunţat vineri arestarea a patru persoane – trei din Kosovo şi una din Macedonia – suspectate de legături cu organizaţiile jihadiste Al-Qaida şi Stat Islamic, interzise pe teritoriul elveţian, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ministerul Public al Confederaţiei (MPC) ”a efectuat trei percheziţii în cantonul Fribourg în cadrul a două proceduri penale şi a arestat patru persoane”, se arată într-un comunicat.


Citește și : Jens Stoltenberg va vizita luni Turcia şi marţi Grecia

Parchetul federal precizează faptul că suspecţii, trei bărbaţi şi o femeie, sunt acuzaţi că au încălcat articolul 2 din legea federală care interzice cele două organizaţii jihadiste şi sprijinul sau participarea la o organizaţie criminală.

Parchetul menţionează că în august a deschis o procedură împotriva a doi dintre cei arestaţi vineri – o femeie din Kosovo, 28 de ani, şi un cetăţean macedonean, 29 de ani – şi în septembrie o a doua procedură împotriva unui cetăţean kosovar de 26 de ani şi a unui alt bărbat cu dublă cetăţenie elveţiană şi kosovară, în vârstă de 29 de ani.

”Din cauza riscului de coluziune, percheziţiile şi arestările au fost efectuate simultan”, se menţionează în comunicat.

Citește și : Joe Biden, testat negativ pentru COVID-19