DISTRIBUIȚI
LBC

Parchetul antiterorist francez a anunţat vineri seară că va lansa o anchetă privind asasinarea unei poliţiste de către un bărbat tunisian, incident produs vineri la Rambouillet, oraş situat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Paris, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Parchetul antitero a deschis ”o anchetă asupra asasinării unei persoane deţinătoare de autoritate publică în legătură cu o iniţiativă teroristă şi asociere de răufăcători teroristă”.


Citește și : Aleksei Navalnîi IESE din greva foamei

O poliţistă în vârstă de 48 de ani a decedat vineri după ce a fost înjunghiată la intrarea într-o secţie de poliţie din Rambouillet, oraş cu 26.000 de locuitori, mulţi dintre ei având locuri de muncă în Paris.

Poliţia a menţionat că atacatorul a decedat, fiind lovit de gloanţele trase de un singur ofiţer de poliţie. Este vorba despre un cetăţean tunisian, în vârstă de 36 de ani, necunoscut serviciilor de poliţie şi de informaţii teritoriale, aflat legal pe teritoriul francez.

Faptele s-au produs în jurul orei 12:20 GMT. Poliţista a decedat la locul atacului, în pofida intervenţiei serviciilor de urgenţă, ea suferind o rană gravă la gât. Motivele atacului nu sunt clare.

Citește și : Țările baltice susțin Cehia în conflictul cu Rusia și expulzează patru diplomaţi ai Moscovei

”Republica tocmai şi-a pierdut pe una din eroinele sale cotidiene, într-un gest barbar şi de o infinită laşitate”, a declarat premierul francez Jean Castex.

El urma să se deplaseze la locul atacului de la Rambouillet, potrivit purtătorului de cuvânt al executivului francez, Gabriel Attal.