DISTRIBUIȚI

Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 5,9 grade, s-a produs joi pe insula indoneziană Lombok, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), la patru zile după un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9, care a făcut cel puţin 164 de victime, potrivit autorităţilor locale, informează AFP, potrivit agerpres.

Seismul de joi s-a produs în nordul insulei, în aceeaşi zonă în care a avut loc cutremurul de duminică. Agenţia indoneziană de seismologie a măsurat o magnitudine de 6,2.


Citește și: Senatul argentinian respinge legalizarea avortului

Nu există un risc de tsunami, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene de gestionare a catastrofelor.

După cutremurul de duminică, „au existat 355 de replici” de magnitudini diferite, a adăugat acelaşi oficial indonezian. Replica de joi a fost cea mai puternică.

Locuitorii evacuaţi după seismul de duminică şi care au fost cazaţi apoi în adăposturi temporare au ieşit alergând şi ţipând pe străzile oraşului după noul cutremur de joi, a constatat un jurnalist AFP prezent la faţa locului.

Citește și: Venezuela: Mandat de arestare pentru un fost preşedinte al parlamentului

Motocicletele staţionate pe străzi au căzut pe pavaj, iar zidurile unor clădiri s-au prăbuşit.

„Eram blocaţi în trafic şi voiam să aducem ajutoare (sinistraţilor) şi, dintr-o dată, era ca şi cum maşina noastră ar fi fost lovită din spate, a fost un şoc puternic”, a declarat pentru AFP un martor, Sri Laksmi.

„Persoanele de pe stradă au început să intre în panică şi au ieşit din maşinile lor, au alergat în toate direcţiile în mijlocul circulaţiei rutiere”, a adăugat acelaşi martor.