DISTRIBUIȚI

George Papadopoulos, fost consilier de campanie electorală al actualului preşedinte al SUA, Donald Trump, trebuie să intre în închisoare luni, după ce un judecător din Districtul Columbia i-a respins cererea de amânare a încarcerării, relatează duminică EFE şi Reuters, potrivit Agerpres.

Papadopoulos va trebui să se prezinte luni la închisoarea federală din Oxford, statul Wisconsin, după ce judecătorul responsabil de cazul său, Randolph Moss, i-a respins cererea de a amâna încarcerarea sa, considerând că fostul consilier nu a reuşit să prezinte argumente care să justifice o astfel de măsură, a informat portalul Politico.


Citește și : Inundaţii în Irak – 21 de victime în 48 de ore

Fostul consilier al lui Trump a devenit în septembrie primul membru al echipei de campanie a preşedintelui american care a fost condamnat pentru implicarea sa în scandalul amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA. Papadopoulos a fost condamnat la două săptămâni de închisoare, la plata unei amenzi de 9.500 de dolari şi trebuie să efectueze 200 de ore de muncă în folosul comunităţii după ce a recunoscut că a minţit FBI în ianuarie 2017 cu privire la o conversaţie pe care ar fi avut-o în aprilie 2016 cu un profesor rus care susţinea că are legături cu Kremlinul.

Procurorul special american Robert Mueller anchetează din mai 2017 posibilele legături între membrii campaniei electorale a lui Trump şi Kremlin, pe care agenţiile de informaţii îl acuză de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

Citește și : Noi raiduri aeriene ale avioanelor ruse în Siria după un atac cu clor la Alep