DISTRIBUIȚI
pixabay

Papa Francisc s-a amestecat cu cei săraci sau fără locuinţă joi, în timpul unei vizite la o clinică sanitară improvizată de voluntari catolici lângă coloanele din Piaţa Sf. Petru, relatează agerpres .

„Acest mici spital de campanie din centrul Romei oferă consultaţii medicale gratuite pentru cei săraci şi nevoiaşi în această săptămână, între 09.00 şi 16.00”, a precizat Vaticanul într-un comunicat.


Suveranul Pontif a discutat şi a glumit cu cei veniţi la clinică, a vizitat incinta şi le-a mulţumit medicilor şi voluntarilor care lucrează aici, a adăugat Vaticanul.

Citește și : Silvio Berlusconi trebuie să primească în jur de 60 de milioane de euro de la fosta sa soție Veronica Lario

Spitalul de campanie a fost ridicat în cadrul pregătirilor pentru Ziua mondială a săracilor de duminică, o nouă sărbătoare catolică în timpul căreia papa Francisc va ţine o slujbă în basilica Sf. Petru la care vor asista 4.000 de oameni nevoiaşi din întreaga Europă.

În jur de 1.500 dintre ei vor lua masa alături de papă în interiorul Vaticanului, în timp ce ceilalţi vor primi alimente de la voluntari în alte locaţii din Roma.