DISTRIBUIȚI
AP

Papa Francisc va dedica o zi vizitării oraşelor Hiroshima şi Nagasaki pentru a transmite un mesaj împotriva proliferării armelor nucleare, în cadrul turneului pe care îl va efectua în Thailanda şi Japonia în perioada 19 – 26 noiembrie şi al cărui program a fost anunţat miercuri de Vatican, relatează EFE, potrivit agerpres.

Papa va lansa un mesaj împotriva armelor nucleare la Atomic Bomb Hypocenter Park, zona zero a bombardamentului atomic asupra Nagasaki, iar după-amiaza va participa la o întâlnire pentru pace la Memorialul Păcii din Hiroshima.


Citeşte şi: Deputaţii italieni votează pentru reducerea numărului de parlamentari

Turneul ecleziastic va începe în Thailanda unde, pe lângă o întâlnire cu autorităţile, papa va avea o întrevedere cu liderul spiritual budist la templul Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram.

În Bangkok, Suveranul pontif va participa la o întâlnire cu lideri creştini şi ai altor religii la Chulalongkorn University şi va oficia o liturghie pentru tineri la catedrala Asuncion din capitala thailandeză.

Citeşte şi: Boris Johnson face ULTIMA ofertă Uniunii Europene

Sfântul părinte, care în primii ani de preoţie şi-a dorit să fie misionar în Japonia, dar nu a putut pleca din cauza problemelor sale pulmonare, va vizita această ţară – unde a călătorit ca iezuit în 1987 – din data de 23 noiembrie.

În afară de cele două oraşe afectate de bombardamentul atomic lansat de SUA în 1945, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, papa se va reuni la Tokyo cu victimele aşa-numitului triplu dezastru: cutremurul de magnitudine 9, din 11 martie 2011, care a provocat un tsunami violent, şi accidentul de la centrala nucleară din Fukushima.