DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc a condamnat miercuri din nou antisemitismul, în contextul temerilor în creştere despre acest fenomen în Europa, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Poporul evreu a suferit mult de-a lungul istoriei”, a spus Papa Francisc în timpul audienţei săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, în care a evocat ”brutalităţile” Holocaustului.


Citește și : Noul președinte al Senatului polonez readuce steagul UE în instituție

”Cu toţii eram convinşi că aceasta s-a terminat. Dar astăzi vedem în unele locuri o renaştere a persecuţiilor împotriva evreilor. Fraţi şi surori, acesta nu este uman şi nici creştin. Evreii sunt fraţii noştri. Şi ei nu trebuie să fie persecutaţi. Aţi înţeles?”, a spus Papa.

Remarcile sale vin după ce poliţia italiană a decis luna aceasta să-i acorde protecţie lui Liliana Segre, o supravieţuitoare a Holocaustului în vârstă de 89 de ani şi militantă proeminentă anti-rasistă. Ea este membră pe viaţă a Senatului italian, o poziţie onorifică, şi a devenit o ţintă a atacurilor antisemite lansate pe reţelele de socializare de simpatizanţi ai dreptei radicale.