DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc a criticat țările care fabrică și vând armament pentru războaie desfășurate dincolo de propriile frontiere, însă apoi refuză să primească refugiații apăruți în urma acestor conflicte, informează site-ul postului Euronews, potrivit mediafax.

„Războaiele afectează doar unele regiuni din lume, însă armele de război sunt produse și vândute în alte regiuni, care apoi nu sunt dornice să preia refugiații generați de aceste conflicte”, a declarat duminică Papa Francisc.


Citește și : Manifestaţie istorică pentru climă în Elveţia – Circa 100.000 de persoane au participat la eveniment

În cadrul predicii sale, cu ocazia Zilei Mondiale a Imigranților și Refugiaților, în fața a aproximativ 40.000 de oameni aflați în Piața Sfântul Petru, suveranul pontif afirmat că războiul și migrația sunt două chestiuni conectate.

Citește și : ‘Stare de alertă maximă’ în infrastructura petrolieră iraniană

Papa a mai comentat că lumea a devenit din ce în ce mai „elitistă și crudă față de cei excluși” și a subliniat că este de datoria creștinilor să îi ajute pe cei care sunt „tratați rău și abandonați pe străzile lumii noastre”.

Liderul Bisericii Catolice a mai afirmat că oamenii nu trebuie să rămână indiferenți la „izolarea, disprețul și discriminarea cu care se confruntă cei care nu aparțin grupului «nostru».”