DISTRIBUIȚI
AP

Papa Francisc a apărat joi „obiecţia de conştiinţă” în rândul personalului medical în cazul practicării avorturilor, considerându-l un „gest de loialitate” faţă de profesia lor şi chiar „o denunţare a nedreptăţii”, într-un discurs pronunţat în faţa participanţilor la o reuniune a Societăţii Italiene de Farmacie Spitalicească, relatează EFE, potrivit agerpres.

Papa a profitat de ocazie pentru a-şi reitera refuzul faţă de avort. „Ştiţi că asupra acestui aspect sunt foarte clar: este vorba de omucidere şi nu ne este permis să devenim complici”, a spus el.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

Sfântul părinte a explicat că a fi în slujba vieţii omului este principalul scop al personalului medical, iar obiecţia de conştiinţă invocată de unii dintre ei în cazul avorturilor nu este o lipsă de loialitate, ci dimpotrivă, „un gest de loialitate faţă de profesia lor, dacă are la bază motivaţii valide”.

El a adăugat că datoria lor este de a fi aproape de situaţiile concrete, mai ales faţă de femei, „astfel încât să nu ajungă să se gândească la o soluţie prin avort, pentru că, în realitate, nu aceasta este soluţia”.

Papa a subliniat, de altă parte, importanţa existenţei unui sistem naţional de sănătate publică, care să fie „un element esenţial pentru a garanta binele comun şi creşterea socială a unei ţări”.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Sfântul părinte a reiterat că „strategiile sanitare, îndreptate spre realizarea justiţiei şi a binelui comun, trebuie să fie sustenabile din punct de vedere economic şi etic”.

În acest sens, „criteriile de gestiune şi cele financiare nu sunt unicul element de luat în considerare”, a spus papa, îndemnându-i pe farmacişti „să fie cumpătaţi cu resursele pe care le gestionează, astfel încât cultura rebutului să nu le afecteze profesia”.