DISTRIBUIȚI
PM NEWS Nigeria

Papa Francisc a declarat sâmbătă că zidurile, ocuparea teritoriilor şi fanatismul religios nu vor aduce pacea niciodată în Orientul Mijlociu, scrie Reuters, conform news.ro .

Vorbind la finalul unui summit al liderilor religioşi, Francisc a subliniat şi că „status quo-ul” oraşului Ierusalim ar trebui respectat şi a susţinut o soluţie cu două state pentru a rezolva conflictul dintre Palestina şi Israel.


Citește și : Coreea de Sud: Zeci de mii de femei au participat la Seul la o manifestație împotriva „pornografiei prin camerele-spion”

„Armistiţiile menţinute de ziduri şi dorinţa de a-ţi arăta puterea nu vor duce la pace, doar dorinţa concretă de a asculta şi de a participa la dialog”, a declarat el.

„Trebuie ca cei puţini care profită de suferinţa celor mulţi să se oprească. Fără ocuparea teritoriilor şi dezbinarea oamenilor”, a precizat suveranul pontif.

Papa Francisc a declarat că multe conflicte au fost declanşate de „forme de fundamentalism şi fanatism care, ascunzându-se sub forma religiei, au profanat numele lui Dumnezeu şi au persecutat alte popoare”.

Citește și : Mii de persoane strămutate se întorc la locuinţele lor după acordul din sudul Siriei

El a precizat că toate comunităţile din Orientul Mijlociu trebuie protejate „nu doar majoritatea” şi a criticat procurarea de arme, declarând: „Nu poţi vorbi de pace când, în secret, te grăbeşti să îţi creşti numărul de arme”.