DISTRIBUIȚI
iuvmpress.news

Papa Francisc a sugerat că rasismul este motivul pentru care multe ţări au fost mai primitoare cu refugiaţii veniţi din Ucraina afectată de război decât cu cei proveniţi din alte regiuni ale lumii, informează DPA, potrivit agerpres

Într-un interviu acordat pentru televiziunea de stat italiană RAI, suveranul pontif a spus că persoanele vulnerabile au avut întotdeauna cel mai mult de suferit în timpul războaielor. „Refugiaţii sunt împărţiţi. Prima clasă, clasa a II-a, în funcţie de culoarea pielii sau dacă provin dintr-o ţară dezvoltată sau din una nedezvoltată”, a adăugat el.


Citește și : Beijingul critică vizita întreprinsă în Taiwan de membri ai Congresului SUA

„Suntem rasişti. Şi asta e rău”, a mai spus papa Francisc.

Potrivit statisticilor ONU, peste 5 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara după invazia militară declanşată de Rusia pe 24 februarie.

Vineri seară, când creştinii catolici vor comemora moartea lui Iisus, papa Francisc va oficia o slujbă publică în bazilica Sfântul Petru din Roma, pentru prima dată de la declanşarea pandemiei de coronavirus în urmă cu mai mult de doi ani.

Papa Francisc a mai spus pentru RAI că acceptă faptul că ţările lumii au dreptul de a se apăra, însă consideră că abandonarea generală a păcii reprezintă o problemă.

Citește și :  Departamentul de Stat al SUA aprobă vânzarea de echipament militar de 1 miliard de dolari Nigeriei

„Trăim conform unei idei în baza căreia ne ucidem unii pe alţii din cauza nevoii de putere, de securitate, de a deţine multe lucruri”, a adăugat liderul spiritual al Bisericii Catolice.

„Înţeleg guvernele care cumpără arme. Le înţeleg, dar nu sunt de acord cu acest lucru”, a mai spus papa Francisc.