DISTRIBUIȚI
AP

Papa Francisc s-a declarat „siderat” de violenţele care au avut loc miercuri la Capitoliul din Washington, potrivit unui interviu acordat postul italian de televiziune Canale 5, notează AFP, potrivit agerpres

„Am fost siderat pentru că este vorba despre un popor atât de disciplinat în democraţie”, a afirmat el în acest interviu care urmează să fie transmis duminică seară şi din care au fost difuzate câteva fragmente sâmbătă.


Citește și : Mai mulţi manifestanţi pro-Trump, arestaţi şi inculpaţi după asaltul asupra Capitoliului

Chiar şi „în mediile cele mai evoluate există mereu ceva în neregulă”, sunt indivizi care „merg pe un drum împotriva comunităţii, împotriva democraţiei, împotriva binelui comun”, a spus suveranul pontif.

„Această mişcare trebuie să fie condamnată”, a continuat papa Francisc, adăugând că „este nevoie să înţelegem bine pentru ca acest lucru să nu se repete şi să învăţăm din lecţiile istoriei”.

Drapelele au fost coborâte în bernă la Capitoliu după decesul unui poliţist rănit în confruntările cu manifestanţi pro-Trump, ridicând bilanţul violenţelor de miercuri la cinci morţi.

Citește și : Netanyahu a primit a doua doză de vaccin împotriva Covid-19