DISTRIBUIȚI

Solistul trupei U2, Bono, şi papa Francisc au avut păreri similare în ceea ce priveşte îngrijorările lor legate de viitorul planetei noastre şi de puterea femeilor şi a fetelor de a schimba lumea, atunci când s-au întâlnit, joi, la Roma, informează Reuters, potrivit agerpres.

Bono, în vârstă de 62 de ani, şi suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, s-au numărat printre starurile unui eveniment organizat de c, o reţea globală de şcoli care promovează întâlnirile virtuale şi în format fizic cu scopul de a stimula oportunităţile din domeniul educaţiei.


Citeşte şi: Medvedev critică sancţiunile NEBUNEŞTI dictate de Occident împotriva Rusiei – Black News

Această reţea a fost înfiinţată în ţara natală a papei Francisc, Argentina, pe vremea când acesta era arhiepiscopul oraşului Buenos Aires, şi s-a dezvoltat foarte mult de atunci, ajungând în peste 70 de ţări, multe dintre ele fiind state în curs de dezvoltare.

Într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri, organizată la Universitatea din Roma, cântăreţul Bono i-a adresat papei Francisc următoarea întrebare: „Educaţia fetelor este o super-putere în combaterea sărăciei extreme şi aş dori să îl întreb pe Sanctitatea Sa dacă crede că femeile şi fetele joacă acelaşi rol puternic şi în combaterea crizei climatice”.

Papa Francisc, care a cerut de mai multe ori oamenilor să dea dovadă de mai mult respect faţă de mediul înconjurător şi a avertizat în privinţa pericolelor generate de încălzirea globală, a răspuns astfel: „Mereu vorbim despre ‘Mama Pământ’, nu despre ‘Tatăl Pământ'”, făcându-l să râdă pe Bono şi stârnind râsete în rândul publicului.

„Femeile ştiu mai multe lucruri despre ce înseamnă armonia decât bărbaţii”, a adăugat liderul de la Vatican, care a rămas într-un scaun cu rotile pe durata întregului eveniment, întrucât suferă din cauza unor dureri la genunchi şi la nivelul picioarelor.

Bono, al cărui nume real este Paul David Hewson, a stat în primul rând al sălii alături de studenţi ai facultăţii italiene şi l-a salutat ulterior, în mod oficial, pe suveranul pontif. Artistul irlandez a dezvăluit şi că le-a oferit studenţilor lecţii de muzică în prima parte a zilei de joi.

Citește și: Canada INTERZICE tehnologia 5G a chinezilor de la Huawei şi ZTE – Black News

Papa Francisc i-a îndemnat pe tinerii din sală să îşi trăiască vieţile cu mult curaj şi poezie şi „să meargă dincolo de ceea ce reprezintă corectitudinea politică”.

La un moment dat, unul dintre organizatori a anunţat că întrunirea va include şi o surpriză.

Celebrul fotbalist brazilian Ronaldinho a pătruns în sală şi i-a oferit papei Francisc – un mare admirator al acestui sport – un tricou cu numele său şi pe care era imprimat numărul 10.