DISTRIBUIȚI
Salon.com

Papa Francisc a marcat Miercurea Cenuşii, prima zi din Postul Mare – perioadă ce precede Paştele, în timpul căreia credincioşii catolici sunt îndemnaţi să ţină post şi să facă penitenţă -, lansând un avertisment la adresa acelor persoane care seamănă „neîncredere” informează AFP.

„Este trist să constaţi felul în care, în faţa vicisitudinilor zilnice, profitând de suferinţă şi de nesiguranţă, se ridică voci care nu ştiu decât să semene neîncredere”, a declarat suveranul pontif în timpul unei slujbe pe care a oficiat-o în bazilica Sfânta Sabina din Roma, conform agerpres.


„Roadele neîncrederii sunt apatia şi resemnarea”, a adăugat papa Francisc. „Postul Mare este o perioadă preţioasă pentru alungarea acestor sentimente, ca şi a altor tentaţii”, a mai spus liderul de la Vatican.

Citește și : Serbia doreşte să devină membră a Uniunii Europene până în 2025

La finalul slujbei, papa Francisc a executat ritualul impunerii cenuşii, desenând o cruce pe fruntea credincioşilor, ce simbolizează caracterul perisabil al vieţii umane.

Miercurea Cenuşii marchează începutul Postului Mare, perioadă de 40 zile înainte de Paşte – o sărbătoare mobilă în calendarul creştin, care va fi celebrată în acest an de credincioşii catolici pe 1 aprilie.