DISTRIBUIȚI
Reuters

Papa Francisc şi-a reînnoit apelurile în favoarea unei Biserici „fără frontiere” capabilă să răspundă la problemele oamenilor, în cadrul primei audienţe generale de miercuri după pauza estivală din iulie, relatează EFE, potrivit agerpres.

Avem nevoie de „o Biserică fără frontiere care să fie mamă pentru toţi şi care să cunoască arta înţelegerii şi însoţirii cu delicateţe a celor care se apropie de pământul său sfânt”, a spus papa Francisc.


Citeşte şi: Kim Jong Un îi avertizează pe americani şi nord-coreeni

Suveranul pontif a pledat pentru o Biserică care să funcţioneze asemeni „unei case cu uşile deschise”, într-un moment în care Italia se confruntă cu dificila problemă a primirii de refugiaţi.

„Să nu uităm să avem mereu mâinile deschise”, a insistat papa în faţa miilor de credincioşi.

În momentul salutării credincioşilor de limbă arabă, papa şi-a exprimat afecţiunea faţă de copiii refugiaţi primiţi de Cooperativa ‘Auxilium’, care îi asistă pe imigranţii sosiţi în ţară.

Papa a reamintit şi de vremurile în care biserica, pe lângă faptul de a fi o entitate religioasă se ocupa şi de schimburile economice şi financiare.

Citeşte şi: Iran cere sprijinul ONU în războiul psihologic cu SUA

Lucru care se întâmplă şi astăzi, deşi a spus cu regret: „De câte ori nu am vizitat vreo parohie care crede că banii sunt mai importanţi decât cele sfinte. Mă rog la Dumnezeu pentru o biserică săracă”, a subliniat Sfântul părinte.

A fost prima audienţă generală oficiată de papa Francisc după perioada de odihnă din luna iulie, când a preferat să rămână la Vatican.