DISTRIBUIȚI
freethoughtalmanac.com

Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică printr-o reformă tumultuoasă în anii 1960 şi 1970, va fi sanctificat în 2018, a spus papa Francisc în remarci publicate sâmbătă, informează dpa.

„Există doi episcopi ai Romei [recenţi] care sunt deja sfinţi”, a spus Francisc într-o întâlnire cu uşile închise cu preoţii parohi din Roma, referindu-se la Ioan al XXIII-lea şi la Ioan Paul al II-lea, conform agerpres.


„Paul al VI-lea va fi sfânt în acest an”, a adăugat el, citat de dpa.

Comentariile lui Francisc au fost făcute joi, dar Vaticanul a făcut publică transcrierea a ceea ce a spus el abia două zile mai târziu.

Citește și : Mexic : Treisprezece persoane au fost ucise şi alte 15 au fost rănite după prabușirea elicopterului militar al ministrului de interne

Actualul papă a menţionat de asemenea că Ioan Paul I, care a avut o papalitate de scurtă durată în 1978, este probabil să fie beatificat – etapă din procesul de sanctificare – şi a glumit că el şi predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, sunt pe o „listă de aşteptare”.

Domnind la Vatican între 1963 şi 1978, papa Paul al VI-lea s-a născut Giovanni Battista Montini în 1897 în apropierea oraşului Brescia din nordul Italiei. El este amintit pentru faptul că a finalizat cu succes Al Doilea Conciliu de la Vatican, în urma căruia Biserica Catolică a adoptat o serie de reforme vaste, inclusiv renunţarea la slujba în limba latină în timpul serviciilor religioase obişnuite. În timpul papalităţii sale, el a confirmat, de asemenea, o îndelungată interdicţie privind avortul şi utilizarea contraceptivelor artificiale.

Paul al VI-lea a fost beatificat în 2014 după ce i-a fost atribuit un prim miracol. La începutul acestei luni, un teolog şi o comisie medicală de la Vatican au aprobat un al doilea miracol atribuit lui, aminteşte Reuters. Un miracol este, de obicei, considerat a fi vindecarea medicală inexplicabilă a unei persoane.

Biserica învaţă că Dumnezeu face minuni, dar că sfinţii, despre care se crede că sunt cu Dumnezeu în ceruri,
intervin în numele celor care se roagă la ei.

Paul al VI-lea va deveni al treilea papă făcut sfânt de papa Francisc după alegerea sa acum cinci ani în fruntea Bisericii Catolice. Ceilalţi sunt Ioan al XXIII-lea, care a murit în 1963, şi Ioan Paul al II-lea, care a murit în 2005.