DISTRIBUIȚI

Papa Francisc a încheiat tratamentul post-chirurgical, însă va rămâne internat alte câteva zile pentru ”optimizarea tratamentului său medicamentos”, a anunţat luni Vaticanul, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

La momentul la care papa a fost internat, la data de 4 iulie, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de extirpare a unei porţiuni de colon, Vaticanul a anunţat că va rămâne în spital aproximativ şapte zile, cu excepţia situaţiei în care ar apărea anumite complicaţii.


Citeşte şi: Epidemiile GEMENE din Haiti, violența și coronavirusul, deschid ‘faza critică’ după asasinarea președintelui

”Preasfinţia Sa, papa Francisc, a petrecut o zi liniştită (duminică) şi şi-a încheiat parcursul postoperator”, a anunţat purtătorul de cuvânt, Matteo Bruni, în declaraţia sa zilnică cu privire la starea suveranului pontif.

”În vederea optimizării tratamentului său medicamentos şi a terapiei de recuperare medicală, Sfântul Părinte va rămâne internat încă câteva zile”, a spus el în declaraţia în limba italiană.

Bruni a precizat că, înainte ca papa să apară în public, duminică, ieşind la un balcon al spitalului Gemelli din Roma pentru a rosti tradiţionala rugăciune „Angelus” în faţa a sute de credincioşi, a efectuat o vizită la secţia de oncologie pediatrică din apropiere, unii dintre copiii internaţi însoţindu-l la balcon şi stând alături de el.

După rugăciune, papa a vizitat alţi pacienţi şi personalul medical, a spus Bruni.

Citește și: Partidul lui Maia Sandu a câștigat categoric alegerile din Republica Moldova

Papa, în vârstă de 84 de ani, a stat la balconul rezervei sale de la etajul al-10-lea al spitalului Gemelli timp de aproximativ 10 minute, citind dintr-un text pregătit, dar adăugând şi numeroase remarci spontane, iar starea sa de sănătate a părut în general bună, cu toate că vocea sa era răguşită, notează Reuters.

Vaticanul a publicat ulterior fotografii cu papa Francisc aflat în scaun cu rotile în timp ce îi vizita pe ceilalţi pacienţi şi pe medici.