DISTRIBUIȚI
TWITTER

Papa Francisc s-a declarat miercuri ”mâhnit” după o serie de atentate recente în lume, inclusiv cel de la New York, în Statele Unite, soldat cu cel puţin opt morţi, relatează AFP.

”Sunt mâhnit de atacurile teroriste din ultimele zile în Somalia, Afganistan, iar ieri (marţi) la New York”, a declarat papa argentinian în faţa unei mulţimi de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru cu ocazia rugăciunii Angelus.


”Denunţând asemenea acte de violenţă, mă rog pentru defuncţi, pentru răniţi şi pentru apropiaţii lor”, a adăugat Jorge Bergoglio, cerând credincioşilor să se roage pentru ca Dumnezeu ”să convertească inima teroriştilor şi să elibereze lumea de ură şi nebunia ucigaşă care abuzează numele lui Dumnezeu pentru a semăna moartea”.

Marţi, la New York, şferul unei camionete a lovit ciclişti şi trecători, în Manhattan, omorând opt persoane – dintre care şase străini – şi rănind alte 11, în primul atentat sângeros comis la New York din 2001 încoace.

Mai multe publicaţii au scris că şoferul camionetei, un uzbek ajuns în Statele Unite în 2010, a jurat credinţă Statului Islamic şi a strigat ”Allah akbar” (”Allah e mare”) atunci când a ieşit din vehicul.

Sâmbătă, un atentat la Mogadishu, în Somalia, revendicat de islamişti radicali shebab, s-a soldat cu cel puţin 27 de morţi.

În Afganistan, un adolescent s-a detonat marţi în ”zona verde” de la Kabul şi a omorât cel puţin cinci persoane.