DISTRIBUIȚI
PM NEWS Nigeria

Papa Francisc a lansat sâmbătă un apel credincioşilor să conştientizeze păcatele comise împotriva mediului înconjurător, mărturisindu-şi surprinderea că acest subiect este rar întâlnit la spovedanie, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Atunci când dau binecuvântarea după spovedanie, rar se întâmplă ca cineva să-mi spună că a comis păcate împotriva Naturii şi a Creaţiei”, a declarat papa la întâlnirea cu experţi în teologia morală.


Citește și : Poroşenko acuză Rusia că intenţionează să se amestece în alegerile prezidenţiale din Ucraina

„Nu avem încă conştiinţa împotriva acestui tip de păcate”, a spus cu regret Sfântul Părinte, evocând „ţipătul pământului, violat şi rănit în mii de feluri prin exploatarea sa egoistă”.

„Dimensiunea ecologică este o componentă obligatorie a responsabilităţii fiecărei persoane şi a fiecărei naţiuni”, a insistat Suveranul Pontif, care a consacrat în 2015 enciclica „Laudato si” salvării planetei.

Papa Francisc sublinia atunci obligaţia de a se îngriji de creaţie, care este o provocare pentru toţi oamenii de bună voinţă. Acest lucru cere, mai presus de toate, de la creştini capacitatea de a recunoaşte rădăcinile spirituale ale crizei ecologice şi de a coopera în a oferi un răspuns univoc.

Citește și : Maduro: SUA nu au nicio scuză pentru o posibilă agresiune în Venezuela

Din acest motiv, îndemnase Sfântul Părinte, trebuie să ne punem cu onestitate întrebarea cu privire la cel fel de lume dorim să transmitem celor care vor veni după noi, făcând în acelaşi timp un serios examen de conştiinţă referitor la ocrotirea planetei încredinţată grijilor noastre.