DISTRIBUIȚI
REUTERS

Papa Francisc va prezida din nou de miercuri audienţele generale în prezenţa credincioşilor, care au fost suspendate în luna iulie în perioada de recuperare a suveranului pontif care a fost supus unei operaţii de colon, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Ca urmare a temperaturilor foarte ridicate din capitala Italiei, Audienţele se vor desfăşura în sala Paul al VI -lea şi nu în Curtea interioară San Damaso, unde au fost până acum celebrate ca urmare a măsurilor sanitare şi a capacităţii sale mai reduse.


Citeşte şi: Noi arestări după tentativa de lovitură de stat din Madagascar – Black News

Papa Francisc şi-a făcut prima apariţie în public după operaţia de colon cu prilejul rugăciunii duminicale Angelus, oficiată de la balconul spitalului în care a fost internat şi în duminicile următoare din balconul de la Vatican.

Însă până acum sfântul părinte nu a participat la niciun eveniment public, astfel încât el va putea fi văzut miercuri mergând pentru prima oară după operaţie.

Citeşte şi: ATAC terorist în Niger! 15 militari au fost ucişi şi alţi şase sunt ‘daţi dispăruţi’ – Black News

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, a fost externat la 14 iulie, după ce a stat zece zile la spitalul Agostino Gemelli după operaţia de „stenoză diverticulară severă cu semne de diverticulită sclerozantă”, în care i-a fost extras o parte din colon şi care a necesitat anestezie generală.