DISTRIBUIȚI
Catholic News Agency

Papa Francisc şi-a exprimat duminică susţinerea pentru minoritatea creştină din Maroc, în cea de-a doua şi ultima zi a vizitei sale în această ţară din nordul Africii, potrivit DPA, scrie Agerpres.

„Creştinii formează o minoritate redusă în această ţară. Totuşi, după părerea mea, acest lucru nu este o problemă”, a spus suveranul pontif la catedrala catolică din Rabat.


Citește și : Regele Salman al Arabiei Saudite respinge decizia lui Trump privind Platoul Golan

„Înseamnă că misiunea noastră ca persoane botezate, preoţi, credincioşi şi credincioase nu este determinată de numărul sau de mărime locului pe care îl ocupăm, ci de abilitatea noastră de a genera schimbare şi de a stârni revelaţie şi compasiune”, a adăugat acesta.

„Problema nu este când suntem puţini numeroşi, ci când suntem nesemnificativi, sarea care şi-a pierdut gustul Evangheliei sau faruri care nu mai luminează”, a adăugat suveranul pontif.

Papa Francisc a făcut apel la credincioşi să participe la dialog. „În acest fel veţi demasca şi dezvălui orice încercare de a exploata diferenţele şi ignoranţa pentru a sădi frică, ură şi conflict”, a mai spus acesta.

Creştinii reprezintă o minoritate de mici dimensiuni în Maroc, unde 99% din populaţie este musulmană.

Sâmbătă, papa a îndemnat oamenii să îşi schimbe atitudinea referitoare la refugiaţi, în contextul în care mii dintre aceştia şi-au pierdut viaţa în ultimii ani încercând să ajungă în Europa.

Citește și : Principalii trei candidaţi în cursa prezidenţială din Ucraina au votat

Suveranul pontif a spus că migranţii trebuie consideraţi ”persoane, nu numere”, care să se bucure de drepturi şi demnitate atât în viaţa de zi cu zi, cât şi atunci când vine vorba despre decizii politice.