DISTRIBUIȚI
iuvmpress.news

Papa Francisc şi-a exprimat marţi durerea după tragediile produse în enclava spaniolă Melilla din Maroc, precum şi în statul american Texas, unde zeci de migranţi şi-au pierdut viaţa în ultimele zile, informează AFP, potrivit agerpres

”Am aflat cu durere vestea despre tragediile migranţilor produse în Texas şi la Melilla”, a scris pe Twitter suveranul pontif. ”Să ne rugăm împreună pentru fraţii noştri care au murit cu speranţa unei vieţi mai bune; şi pentru noi, ca Domnul să ne deschisă inimile şi astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a adăugat papa Francisc.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

Luni, cel puţin 46 de migranţi au fost găsiţi decedaţi într-un camion în oraşul San Antonio din Texas, în sudul Statelor Unite, într-o zi cu temperaturi extrem de ridicate. Moartea lor reprezintă una dintre cele mai grave tragedii din ultimii ani în care au fost implicaţi migranţi.

Drama s-a produs la o distanţă de circa 240 de kilometri de frontiera cu Mexicul, în contexul în care acest mijloc de transport, extrem de periculos, este utilizat în mod frecvent de migranţii care doresc să intre în Statele Unite.

Vineri, cel puţin 23 de migranţi au murit în urma unor confruntări cu forţele de ordine după ce au încercat să pătrundă în forţă în enclava spaniolă Melilla, din nordul Marocului.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

Este cel mai grav bilanţ înregistrat vreodată în urma numeroaselor tentative ale migranţilor din Africa Subsahariană de a ajunge în Melilla, precum şi în enclava spaniolă vecină Ceuta, singurele frontiere terestre ale Uniunii Europene cu continentul african.