DISTRIBUIȚI

Slujba din Ajunul Crăciunului oficiată de papa Francisc va începe cu două ore mai devreme pentru a le permite puţinilor participanţi să se poată întoarce acasă până la 22.00, ora de la care circulaţia este restricţionată în Italia ca măsură împotriva transmiterii coronavirusului, informează Reuters, scrie agerpres.

Potrivit agendei de Crăciun a suveranului pontif, slujba, care de obicei începea la ora 21:30, va începe anul acesta la 19:30.


Citește și : Arabia Saudită APROBĂ vaccinul Pfizer-BioNTech

Aşa cum se va întâmpla la toate evenimentele din perioada sărbătorilor de iarnă la care participă papa Francisc, din 24 decembrie până pe 6 ianuarie, participarea publicului va fi limitată drastic.

De la începutul pandemiei, în februarie, papa Francisc a încurajat deseori oamenii să respecte restricţiile impuse împotriva transmiterii virusului.

Italia, prima ţară europeană afectată de pandemie, a înregistrat 61.739 de decese din cauza COVID-19, al doilea cel mai grav bilanţ din Europa după Marea Britanie. A raportat totodată 1,77 de milioane de cazuri de infectare până în prezent.

Citește și : Premierul demisionar al Libanului, INCULPAT pentru catastrofa din Beirut

Guvernul italian a impus mai multe restricţii pentru perioada sărbătorilor de iarnă, printre care şi o interdicţie de circulaţie între regiuni în vigoare din 21 decembrie până pe 6 ianuarie.