DISTRIBUIȚI
AP

Papa Francisc şi-a exprimat miercuri apropierea faţă de poporul mexican, după puternicul cutremur de 7,5 grade care a lovit în ajun ţara şi care a provocat moartea a şase persoane şi pagube însemnate unui număr de 500 de case şi 55 de monumente istorice, relatează EFE, potrivit agerpres.

„Ieri un cutremur violent a lovit sudul Mexicului, provocând victime, răniţi şi pagube uriaşe”, a spus papa Francisc salutând-i pe credincioşi de limbă spaniolă după Audienţa generală de miercuri.


Citeşte şi: Trump îşi laudă zidul: ‘A oprit COVIDUL, a oprit TOTUL!’

„Să ne rugăm pentru ei. Fie ca ajutorul lui Dumnezeu şi cel fratern să le dea forţă şi sprijin. Fraţi şi surori sunt aproape de voi”, a adăugat el.

Guvernatorul statului sudic Oaxaca, cel mai afectat de cutremur, a confirmat marţi şase decese, o femeie şi cinci bărbaţi.

Potrivit Serviciului Seismologic Naţional, cutremurul de 7,5 grade pe Richter a fost resimţit în statele Oaxaca, Guerrero, Chiapas, Michoacan, Jalisco, Queretaro, Morelos, Tabasco, Veracruz, Puebla, Estado de Mexico şi în capitala ţării, Ciudad de Mexico, provocând spaimă în rândul celor 22 de milioane de locuitori.

Citeşte şi: UE va INTERZICE accesul cetăţenilor americani

„Confirmăm că magnitudinea a fost de 7,5 grade. Din fericire, nu avem pagube semnificative „, a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, într-un material video difuzat pe reţelele de socializare. „Au fost alunecări de teren, geamuri sparte, au căzut copertine şi bariere, dar nimic grav”, a adăugat el.

Primarul din Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, a declarat pe Twitter că au fost semnalate doar pagube minore în capitala ţării.

Ultimul cutremur major din Mexic a avut loc în septembrie 2017 şi s-a soldat cu 370 de morţi.