DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc a declarat sâmbătă că interzicerea avortului ţine de uman, nu de religios, comparând totodată din nou întreruperea voluntară a sarcinii cu recurgerea la un „asasin plătit”, informează AFP, potrivit agerpres.

„Este licit să fie eliminată o viaţă umană pentru a rezolva o problemă? Este licit să fie angajat un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?”, a întrebat Papa. „Nu invocaţi religiosul pentru ceva ce priveşte umanul”, a adăugat el.


Citește și : Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării cere Moscovei să elibereze marinarii ucraineni luaţi prizonieri în Strâmtoarea Kerci

Pontiful argentinian a vorbit participanţilor la un colocviu privind lupta împotriva avortului terapeutic, propus atunci când diagnosticul prenatal indică malformaţii grave ale fătului.

„Nici o fiinţă umană nu poate fi considerată incompatibilă cu viaţa”, a insistat Papa.

Pentru Francisc, în locul avortului terapeutic ar trebui create nişte „reţele ale iubirii”, pentru ca teama de boală şi de suferinţă să nu condamne familiile la singurătate.

În octombrie 2018, pontiful a comparat avortul cu recursul la un asasin plătit, provocând reacţii puternice. În Franţa, Ordinul medicilor a trimis o scrisoare Vaticanului, evocând „emoţia şi stupoarea medicilor şi femeilor” în faţa unor cuvinte „de o asemenea violenţă”.

Citește și : Vulcanul Agung a erupt din nou; traficul aerian în zona insulei Bali a fost perturbat temporar