DISTRIBUIȚI
Vatican News

Papa Francisc va pleca marţi de la Vatican în prima sa călătorie internaţională din acest an, o vizită de şase zile în Republica Democrată Congo şi Sudanul de Sud, transmite agenţia DPA, potrivit agerpres.

Prima destinaţie a liderului Bisericii Romano-Catolice este capitala Republicii Democrate Congo, Kinshasa, unde va rămâne până vineri.


Citește și: Macron îl primeşte la Paris pe ministrul ucrainean al apărării – Black News

Papa Francisc va zbura apoi la Juba, capitala Sudanului de Sud, urmând să revină duminică la Vatican.

Scopul vizitei papei în cele două ţări puternic afectate de conflicte, violenţă şi dezastre naturale este aducerea unui mesaj de pace şi reconciliere.

Regiunile estice ale Republicii Democrate Congo au cunoscut o creştere recentă a ciocnirilor violente între rebelii armaţi şi forţele de securitate.

În ţara vecină, Sudanul de Sud, care a devenit independent de Sudan în 2011, au loc în mod regulat ciocniri sângeroase între triburile rivale.

Citeşte şi: Un fost campion mondial la schi acrobatic A MURIT într-o avalanşă produsă în Japonia – Black News

Ambele ţări sunt afectate, de asemenea, de consecinţele schimbărilor climatice, pe seama cărora au fost puse recentele inundaţii.

Cele mai importante momente ale călătoriei vor include o mesă publică, oficiată miercuri la baza militară aeriană din Kinshasa, care se preconizează că va atrage un milion de credincioşi, dar şi întrevederi între papă şi victime ale violenţelor, refugiaţi şi persoane strămutate.