DISTRIBUIȚI

„Medicii, infirmierii, infirmierele, surorile şi preoţii” care au decedat luptând împotriva pandemiei de coronavirus „au murit pe front ca soldaţii care şi-au dat viaţa din dragoste”, a declarat vineri papa Francisc la postul de televiziune Rai 1, relatează AFP, scrie agerpres.

Suveranul Pontif a estimat că aceşti bărbaţi şi femei se alătură listei „crucificaţilor istoriei”. El a intervenit prin telefon la o emisiune consacrată Vinerii Mari, care comemorează crucificarea şi moartea lui Iisus.


Citește și : Boris Johnson mulțumește personalului medical care l-a tratat de COVID-19

„Mă simt apropiat de poporul lui Dumnezeu, în special de cei care suferă cel mai mult, victimele pandemiei, durerii din lume”, a mai spus papa Francisc. Suveranul Pontif a mai spus însă că este adâncit în contemplarea „speranţei, care nu înlătură durerea, dar nu decepţionează”.

În seara de vineri, la lumina torţelor, liderul spiritual a 1,3 miliarde de catolici va oficia un Drum al Crucii în format redus în Piaţa Sfântul Petru din Roma, în care poliţia interzice accesul.

El va fi însoţit pentru această ceremonie de un grup de cinci deţinuţi dintr-o închisoare din Padova şi de un grup de cinci medici şi infirmiere de la Vatican.

Din 1964, Drumul Crucii în prezenţa papei s-a derulat împreună cu mii de credincioşi în jurul amfiteatrului roman Colosseum, somptuos iluminat.

Citește și : Capacitatea de la terapie intensivă din Istanbul, ocupată în proporţie de 80% de pacienţi cu COVID-19